Gevulde Perziken Met Room
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeIn zeef perziken laten uitlekken en met bolle kant naar onder in ovenschaal leggen. Amandelspijs in kommetje verkruimelen. Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven spijs raspen. 2 Eetlepels likeur erdoor mengen. Holtes van perziken vullen met spijsmengsel. Sinaasappel uitpersen en rest van likeur door sap mengen. Over gevulde perziken schenken. Pistachenootjes pellen, kort onder koud water afspoelen en grof hakken. Over perziken strooien. Bereiden Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Perziken in oven in ca. 12 minuten goed warm laten worden en licht laten kleuren. Intussen sinaasappelsap door crème fraîche kloppen. Perziken op vier bordjes zetten en roommengsel ernaast scheppen.
- 2 Blikken Peziken Op Vruchtensap (à Ca. 415 G)
- 150 Gr Amandelspijs (à 300g Baukje)
- 1 Sinaasappel
- 4 El Sinaasappellikeur
- 75 Gr Pistachenootjes Ongepeld
- 1 Bekertje Crème Fraîche (125 Ml)