Romige Broccolisoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen

Romige Broccolisoep Bereidingwijze

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes. Verwijder het lelijke bladgroen van de broccoli. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de stelen gedurende 15 minuten in de bouillon, voeg vervolgens de aardappelblokjes en de broccoliroosjes toe. Laat het geheel 20 minuten op een matig vuur koken. Pureer de aardappelen en de broccoli met behulp van een staafmixer of keukenmachine of roer ze door een zeef. Bewaar de bouillon. Voeg de puree weer aan de bouillon toe en warm de soep nog even goed door. Maak de romige broccolisoep af met een beetje peper en een scheutje Becel voor de Koffie. Schep de soep in vier kommen en garneer ze met wat fijngehakte verse bieslook. Serveer de soep met driehoekjes witbrood, geroosterd en gegratineerd met Parmezaanse kaas.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gr Aardappelen
  • 200 Gr Broccoli
  • 8 Dl Groentebouillon
  • Peper
  • 1 Scheutje Becel Voor De Koffie
  • Verse Bieslook
Probeer ook eens...