Gevulde Cannelloni Met Ricottakaas, Spinazie, Pijnboompitten En Tomatensaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta

Gevulde Cannelloni Met Ricottakaas, Spinazie,  Pijnboompitten En Tomatensaus Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de Parmezaanse kaas, hak de kruiden en klop de eieren los in een kommetje. Snijd de rauwe ham in stukken. Breng in een pan water aan de kook en blancheer hierin de spinazie 1 minuut. Meng de ricotta, de Parmezaanse kaas, de rauwe ham en de kruiden door de losgeklopte eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Kook de cannelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze daarna in een kom met koud water en een scheut olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar gaat plakken. Giet de afgekoelde cannelloni af. Vul ze, met een lepeltje of een slagroomspuit, met het spinaziemengsel, leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met een beetje Bertolli Vloeibaar. Bak ze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht opgebold en een beetje krokant zijn. Verwarm ondertussen de saus volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer, als de cannelloni klaar zijn, de verse basilicum door de warme tomatensaus. Serveer de pasta met de saus op een mooie, grote schaal.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gr Ricotta
  • 20 Gr Parmezaanse Kaas
  • 2 El Bladpeterselie
  • 2 El Verse Basilicum
  • 2 Eieren
  • 300 Gr Verse Spinazie
  • 1 Pak Cannelloni
  • Bertolli Originale Extra Vergine Olijfolie
  • 350 Gr Rauwe Ham
  • Bertolli Vloeibaar Voor Koken, Bakken En Roerbakken
  • Zout & Peper Uit De Molen
  • 1 Zak Bertolli Pastasaus Kruidig
  • 40 Ml Bertolli Originale Extra Vergine Olijfolie
Probeer ook eens...