Chocoladetaart

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak

Chocoladetaart Bereidingwijze

Duurtijd: 50 min Bereidingswijze 1. Breek de chocolade in stukjes in een kom. Zet deze in een grotere kom met water en smelt de chocolade au bain marie. Haal van het vuur en meng tot een gladde massa met de boter. 2. Splits de eieren en meng de dooiers met 50 g suiker tot het mengsel in een lint van de klopper loopt. Meng samen met de bloem door de chocolade. 3. Klop de eiwitten bijna stijf, doe er dan de rest van de suiker bij en klop verder op. Spatel voorzichtig door het beslag. 3. Doe het deeg in een beboterde en bebloemde springvorm en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175° C. Laat afkoelen, bestrooi met bloemsuiker en werk af met enkele blauwe bessen.

Boodschappenlijstje
  • 240 Gram Donkere Chocolade
  • 3 Eieren
  • 100 Gram Boter
  • 100 Gram Suiker
  • 1 Eetlepel Bloemsuiker
  • Handvol Blauwe Bessen
Probeer ook eens...