Gevuld Speculaas
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMeng met een keukenmachine alle speculaasingrediënten goed door elkaar tot er een zacht, maar stevig geheel is ontstaan. Doe het deeg in een kom en laat het 2 uur opstijven (niet in de koelkast). Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en rol die op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ca. 1 cm. Leg één lap op de ingevette bakplaat. Bestrijk deze lap met een beetje van het losgeklopte ei. Maak een vulling door de blanke amandelen tot een moes te malen en bij de overige ingrediënten te voegen. Meng alles door elkaar tot er een stevige, maar gemakkelijk uit te strijken spijs is ontstaan. Verdeel de spijs gelijkmatig over de met losgeklopt ei bestreken lap deeg. Bestrijk ook de spijs met wat losgeklopt ei. Leg de tweede lap deeg op de spijs en strijk er de rest van het losgeklopte ei over. Garneer het geheel met de halve amandelen en bak de gevulde speculaas in 30 minuten gaar in een oven van 175 graden. Na afkoeling kunt u de speculaas in gelijke stukken snijden.
- 250 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 125 Gr Bruine Basterdsuiker
- 150 Gr Boter Of Margarine
- 1 El Koffiemelk
- 1 El Kaneel
- 1 Mespuntje Nootmuskaat, Zout, Peper En Foelie
- Voor De Vulling;
- 1 El Room
- 1 El Citroensap
- 60 Gr Blanke Amandelen
- 1 Ei
- Overige;