Gevlochten Broodletters Met Tijm
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeMeng de broodmix met de boter, de melk en de tijm en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg rijzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Verdeel het deeg in 8 stukken. Bestuif een werkvlak met bloem. Verdeel elk stuk in 4 delen en rol er dunne strengen van ca. 60 cm lang van. Neem telkens 4 strengen en knijp aan 1 kant de uiteinden aan elkaar. Vlecht de strengen tot het einde. (Zie de draden als 2 paren. Laat de linkerdraad van elk paar over de draad rechts ervan vallen. Neem de draad rechts van het midden en laat hem over de draad links ernaast vallen. Herhaal dit tot het einde.). Knijp de uiteinden weer samen. Vorm de gewenste letters van de vlecht. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Klop het ei los en bestrijk de letters ermee. Laat de letters nog ca. 30 minuten rijzen. Bak de letters in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen en versier eventueel met tijm.
- 500 Gr Broodmix Wit
- 50 Gr Zachte Boter
- 320 Ml Halfvolle Melk, Lauw
- Blaadjes Van 4 Takjes Tijm + Extra Takjes Om Te Versieren
- Bloem Om Te Bestuiven
- 1 Ei