Warme Appels Met Walnotentoffee
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 °C. Was de appels en dep ze droog. Verwijder het klokhuis en schil het bovenste deel van de appel. Bestrijk het geschilde gedeelte van de appel met de boter en strooi er de suiker en kaneel over. Rooster de walnoten op een zacht vuur ± 2 minuten en neem ze uit de koekenpan. Verwarm de room in een pannetje. Strooi de suiker in de koekenpan en laat op een matig vuur karameliseren. Neem de pan van het vuur en roer voorzichtig (het spettert) beetje bij beetje de warme room en de boter erdoor. Voeg de walnoten toe en roer nog een keer door. Vul de holte van de appels met het walnotenmengsel. Vet een gietijzeren pan of ovenschaal licht in zet er de appels in en schenk er de gembersiroop over. Zet de appels ± 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Serveer ze eventueel met geklopte room.
- 4 Jonagold Appels
- 1 El Zachte Boter
- 4 El Fijne Tafelsuiker
- Mespuntje Kaneel
- 4 El Gembersiroop
- Voor De Vulling -
- 100 Gr Walnoten, Grof Gehakt
- 1 Dl Room