Gebakken Tong Met Aardappeltjes En Doperwtjes

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Gebakken Tong Met Aardappeltjes En Doperwtjes Bereidingwijze

In een restaurant een doodzonde. Thuis gewoon praktisch: eten uit de diepvries. Altijd voorraad en zo klaar. Bespaar niet op je aardappel, maar koop eens een lekkere aardappel, zoals een Annabelle of een Charlotte. Er zal een wereld voor je opengaan. Kook de aardappels in de schil gaar. Kook de dopperwtjes zo uit de diepvries in een laagje water met wat zout in 10 minuten gaar. Om de diepvriestong te ontdooien spoel je deze even af onder de koude kraan. Met een paar minuten is de tong dan ontdooid. Vervolgens de tong even droogdeppen met een keukendoek. Bak de tong aan beide kanten in een flinke klont roomboter. Verwijder de schil van de aardappelen, Serveer de afgegoten doperwtjes erbij en leg de tong erbij. Verdeel vervolgens het bakvet over de aardappelen en de doperwten. Beetje zout en peper, en klaar ben je!

Boodschappenlijstje
  • 2 Tongfiletjes
  • 3 Licht Kruimige Aardappelen
  • Klont Roomboter
  • Doperwtjes Uit De Vriezer
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...