Tomatensoep Met Mint

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen

Tomatensoep Met Mint Bereidingwijze

Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een grote pan en roer er de ui door. Laat de ui met het deksel op de pan circa 15 minuten heel zachtjes glazig, maar niet bruin worden. Snijd de tomaten in kwarten en doe ze in de pan. Kook de tomaten in 10-15 minuten net gaar. Zeef de tomaten in een draaizeef of pureer ze met de staafmixer. Doe er de bouillon bij en warm goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Draai in de kleine kom van de keuken-machine een pesto van de munt, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de olijfolie. Roer vlak voor het serveren de pesto door de soep en serveer met de tomatenbroodjes.

Boodschappenlijstje
  • 1 Ui
  • 3 El Olijfolie
  • 750 Gr Tasty Tom Trostomaten
  • 0.5 L Kippenbouillon
  • Zeezout En Versgemalen Peper
  • 40 Gr Mint (+ Extra Om Te Garneren)
  • 2 Knoflookteentjes
  • 30 Gr Geraspte Parmezaanse Kaas
  • 8 Dl Olijfolie
Probeer ook eens...