Spruitjestaart Met Zongedroogde Tomaat
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeDuurtijd: 30 min Bereidingswijze 1 Blancheer de spruitjes 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en goed uitlekken. Snij ze in stukjes. Kruid ze met nootmuskaat. 2 Bak de spekblokjes knapperig in een likje boter of olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 3 Klop de eieren los met de room, de parmezaan, het paprikapoeder, peper en zout. 4 Vet vier kleine taartvormpjes in met boter of olie, bestuif ze met bloem. Leg er de plakjes bladerdeeg in en prik de deegbodems in met een vork. 5 Vermeng de spruitjes, de reepjes zongedroogde tomaat en de spekjes. Verdeel het mengsel over de taartjes. Schenk er het ei-kaasmengsel bij. Bak de taartjes 15 tot 20 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven. Lekker warm, als voorgerecht of lunch.
- 4 Plakjes Bladerdeeg
- 300 Gram Spruitjes
- 100 Gram Zongedroogde Tomaatjes, In Reepjes
- 100 Gram Gerookte Spekjes
- 6 Eieren
- 20 Cl Room
- 100 Gram Parmezaanse Kaas, Gemalen
- Olie Of Boter
- Paprikapoeder
- Nootmuskaat
- Vetstof En Bloem
- Ei - Om Te Doreren