Spruitjestaart Met Zongedroogde Tomaat

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Spruitjestaart Met Zongedroogde Tomaat Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min Bereidingswijze 1 Blancheer de spruitjes 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en goed uitlekken. Snij ze in stukjes. Kruid ze met nootmuskaat. 2 Bak de spekblokjes knapperig in een likje boter of olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 3 Klop de eieren los met de room, de parmezaan, het paprikapoeder, peper en zout. 4 Vet vier kleine taartvormpjes in met boter of olie, bestuif ze met bloem. Leg er de plakjes bladerdeeg in en prik de deegbodems in met een vork. 5 Vermeng de spruitjes, de reepjes zongedroogde tomaat en de spekjes. Verdeel het mengsel over de taartjes. Schenk er het ei-kaasmengsel bij. Bak de taartjes 15 tot 20 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven. Lekker warm, als voorgerecht of lunch.

Boodschappenlijstje
  • 4 Plakjes Bladerdeeg
  • 300 Gram Spruitjes
  • 100 Gram Zongedroogde Tomaatjes, In Reepjes
  • 100 Gram Gerookte Spekjes
  • 6 Eieren
  • 20 Cl Room
  • 100 Gram Parmezaanse Kaas, Gemalen
  • Olie Of Boter
  • Paprikapoeder
  • Nootmuskaat
  • Vetstof En Bloem
  • Ei - Om Te Doreren
Probeer ook eens...