Minipizza Met Geitenkaas En Vijgen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min 1. Laat de gedroogde vijgen 3 uur weken in water. Giet ze af, snij ze in stukjes. Breng de wijn aan de kook met de suiker. Voeg er de geraspte citroenschil en de stukjes vijgen aan toe. Laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan. 2. Snij met een uitsteekvormpje 4 plakjes uit het pizzadeeg. Besrijk ze lichtjes met olijfolie. Bak ze 5 minuten op 200° C. 3. Snij de geitenkaas in 4 gelijke plakjes. Leg er eentje op elke minipizza. Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en zet 3 minuten onder de hete grill. 4. Schep op elke portie een eetlepel vijgencompote. Zet nog 3 minuten in de oven, op 180° C. 5. Werk af met een stukje verse vijg en een pluk rucola, aangemaakt met wat olijfolie en balsamico.
- 1 Plak Pizzadeeg
- 1 Rolletje Verse Geitenkaas (200 Gram)
- 25 Verse Vijgen
- 50 Gram Rucola
- Olijfolie Extra Vierge
- Balsamico
- Peper Uit De Molen En Zout
- Voor De Vijgencompote:
- 4 Gedroogde Vijgen
- 3 Dl Rode Wijn
- 150 Gram Fijne Suiker