Aardappel Cordonbleu

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Aardappel Cordonbleu Bereidingwijze

1. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in plakken van 1 centimeter dik. 2. De bolle kanten van de aardappelen worden niet gebruikt. 3. Doe de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout en zet deze op het vuur. 4. Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten en giet ze daarna af. 5. Snijd vervolgens de kaas in plakken van 1 centimeter dik. 6. Snijd de plakken kaas vervolgens bij zodat ze hetzelfde formaat hebben als de aardappelplakken. 7. Wikkel elke plak kaas in een plak ham en leg dit op een plak aardappel. 8. Leg bovenop de plak ham/kaas weer een plak aardappel en druk deze stevig aan. 9. Haal de aardappelpakketjes vervolgens door de bloem en klop overtollig bloem eraf. 10. Klop het ei los en haal hier de pakketjes vervolgens doorheen. Haal ze daarna door de geplette cornflakes. 11. Verhit wat boter in een pan en bak hier de pakketjes in. 12. Draai ze regelmatig om en wanneer ze goudbruin zijn zijn ze klaar.

Boodschappenlijstje
  • 6 Grote Aardappelen, Even Groot
  • Peper En Zout, Uit De Molen
  • 200 Gram Kernhem Kaas
  • 1 Eetlepel Grove Mosterd
  • 150 Gram Ham
  • 1 Ee Bloem
  • 2 Eieren
  • 40 Gram Cornflakes
  • Boter
Probeer ook eens...