Aardbeientaart
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeBiscuitdeeg Bak het biscuitdeeg 1 à 2 dagen van tevoren als u het gebruikt voor een gevulde taart. Beboter alleen de bodem van de vorm en de onderste 2 cm van de opstaande rand zeer dun en bestuif deze met poedersuiker. Breek de eieren in een kom, voeg de suiker, de vanillesuiker, het water en het zout toe. Plaats de kom in een teiltje met warm water. Klop de eieren met een mixer tot een schuimige massa waarin geen suikerkristallen meer te bespeuren zijn en die zo dik is, dat deze slechts zeer langzaam in de kom vloeit. Verwarm de oven voor op 170 graden (een oven met thermostaat hoeft niet voorverwarmd te worden). Zeef de bloem en de maïzena in de kom bij de eiermassa. Schep de bestanddelenluchtig en voorzichtig door elkaar met een grote metalen lepel. Vul de vorm met het deeg en plaats deze in het midden van de oven op het rooster. Bak de biscuit gaar op 170ºC of bij een oven met thermostaat de knop op 2 of 3 in 40 à 50 minuten. Het gebak is gaar als het veerkrachtig aanvoelt en de indruk van een vinger nietzichtbaar achterblijft. Maak de vorm los en stort de taart op een taartrooster enlaat dit 1 à 2 dagen staan. Snijd de biscuittaart horizontaal doormidden en leg de onderste helft op een groot vel papier. Bestrijk de bovenkant van de onderste helft met jam en dek af met de andere helft. Vulling Bestrijk de rand van de taart met de stijfgeklopte slagroom en rol deze door de gemalen hazelnoot (als een wiel). Bedek verder de taart met de vruchtenmoes en beleg hem met aardbeien. Hier en daar een citroenmelisseblaadje. Spuit er vlak voor het opdienen slagroomtoefjes op.
- Biscuitdeeg
- 3 Eieren
- 120 Gr Suiker
- Pakje Vanillesuiker
- 1 El Heet Water
- Zout
- 100 Gr Bloem
- 20 Gr Maizena
- Jam
- Boter Om De Vorm In Te Vetten
- Poedersuiker Om De Vorm Te Bestuiven
- Vulling
- 200 Ml Stijfgeklopte Slagroom
- 1 El Hazelnoten Of Noga-gruis
- 0.25 Pot Vruchtenmoes Of Zelfgemaakte Jam (aardbeien/abrikozen Of Citroengelei)
- 250 Gr Aardbeien