Ouderwetse Kropsla

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Salades

Ouderwetse Kropsla Bereidingwijze

Bereidingstijd: 15 minuten 1.Kook de eieren hard in 7-8 min.. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Snijd de afgekoelde eieren elk in parten. 2.Pel intussen de sjalotten pellen en snipper de sjalotten. Snijd of knip de peterselie fijn. 3.Haal de bladeren van de kropsla los en scheur eventueel de dikke nerven eruit. Scheur de grote slabladeren in kleinere stukken(niet snijden, dan verlept sla sneller). 4.Was de sla in bak met ruim water, schu goed uit en dep in schone theedoek droog of slinger de sla in slacentrifuge droog. 5.Roer in een kom azijn, mosterd en mespunt suiker los. Al kloppend met garde olie toevoegen tot lichtgebonden vinaigrette ontstaat. 6.Breng op smaak met zout en peper. Roer de sjalotsnippers erdoor. Doe de sla in schaal, schenk de vinaigrette erover en schep de sla losjes om (of met handen husselen). 7.Strooi de peterselie erover en garneer met partjes ei.

Boodschappenlijstje
  • Kropsla
  • Mespunt Suiker
  • 2 Scharrelei(eren)
  • 2 Takjes Peterselie
  • 2 Sjalotjes
  • 2 Tl Mosterd
  • 6-7 El Zonnebloemolie
  • 2 El Witte Wijnazijn
Probeer ook eens...