Zalmsoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen

Zalmsoep Bereidingwijze

Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Maak de wortel en venkel schoon en snijd deze in reepjes. Verwarm de Becel voor Bakken en Braden Vloeibaar in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de prei, wortel en venkel (let op: de groenten niet bruin laten worden). Pers het teentje knoflook uit boven de groenten en voeg het water, de visfond, de tomatenpuree, de peterselie (bewaar de fijngehakte peterselie voor later), het laurierblad en de tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten koken met het deksel op de pan. Verwijder het vel van de zalm en snijd de vis in stukjes. Haal de peterselie en het laurierblad uit de soep, voeg de stukjes zalm toe en laat het geheel nog 3 tot 5 minuten koken. Snijd de olijven in ringen en roer ze, met de fijngehakte peterselie en kappertjes, door de soep. Serveer de soep met een schepje zure room en (volkoren)brood.

Boodschappenlijstje
  • 1 Prei
  • 100 Gr Wortels
  • 125 Gr Venkelknol
  • 2 El Becel Voor Bakken En Braden Vloeibaar
  • 1 Knoflookteentje
  • 1 L Water
  • 2 El Visfond
  • 2 El Tomatenpuree
  • Bosje Peterselie (waarvan 2 Eetlepels Fijngehakt)
  • Laurierblad
  • 1 Tl Tijmblaadjes
  • 300 Gr Zalm
  • 15 Groene Olijven Zonder Pit
  • 1 El Kappertjes
Probeer ook eens...