Salade Van Sinaasappel En Brie
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeSinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees, hierbij 2 eetlepels sinaasappelsap opvangen. Met scherp mesje partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1 cm snijden. Hazelnoten grof hakken. Brie in dunne plakjes snijden. In kommetje 3 eetlepels olie, walnotenolie, sinaasappelsap en bosui tot dressing kloppen. Op smaak brengen met peper. Sla over vier diepe borden verdelen. Brie erop leggen. In pan rest van olie zachtjes verwarmen. Sinaasappelpartjes enkele seconden om en om bakken. Partjes op salade leggen. Dressing erover sprenkelen. Garneren met hazelnoten.
- 4 Sinaasappels
- 3 Bosuitjes
- 1 Zakje Hazelnoten (65gr)
- 150 Gram Brie
- 3 1/2 Eetlepels Olijfolie (extra Vierge)
- 1 Eetlepel Walnotenolie
- Versgemalen Peper
- 1 Zakje Gemengde Eikenbladsla (100gr)