Crème Brulée

Aantal personen: 8 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Crème Brulée Bereidingwijze

De eieren en de suiker schuimig kloppen. Overgieten met de kokende melk. Loskloppen. - Karamel: suiker en water laten koken tot rode kleur. niet roeren tijdens het koken ! Blussen met enkele eetlepels water. De karamel over de bodems van vuurvaste potjes verdelen. - De vormpjes verder opvullen met de flan en gaarmaken in bain-marie gedurende ongeveer 20 minuten bij 130 °C.Een mespunt erin gestoken moet er droog uitkoken als de potjes gaar zijn. - Na afkoeling in de koelkast, zijn er 2 mogelijkheden : - Ofwel omkeren op een bordje en overgieten met vloeibare karamel. Men spreekt nu over karamelroom. - Ofwel in de vorm laten en bestrooien met ( kandij ) suiker. Laten karameliseren onder de grill. Of met een gasbrander zoals op de foto te zien is. Dit laatste gaat ook het snelst. Deze laatste bereiding wordt ook wel crème brulée genoemd.

Boodschappenlijstje
  • 1 Liter Melk Of Half Room, Half Melk Of Enkel Room..
  • 8 Ei
  • 125 Gram Suiker
  • 250 Gram Suiker En Evenveel Water Voor De Karamel
Probeer ook eens...