Gerookte Eendenborst Carpaccio Met Chutney Van Kweeperen

Aantal personen: 6 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Gerookte Eendenborst Carpaccio Met Chutney Van Kweeperen Bereidingwijze

15 min voorbereiden - 5 min bereiden Breng de kweeperen met de ui, kardemom, kaneelstokje en gember, citroenschil en azijn aan de kook en laat alles zachtjes 5 minuten koken. Voeg de suiker toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de chutney nog 5 minuten zachtjes koken en daarna afkoelen. Meng in een ruime kom 3 eetlepels chutney met de olijfolie en zoveel vruchtensap of water tot het een smeuïge dressing is. Breng op smaak met zout en peper en schep de sla luchtig door de dressing. Spreid de plakjes eendenborst over zes borden uit. Leg in het midden een toef sla. Verdeel de rest van chutney in kleine toefjes over de eendenborst.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Kweeperen, In Kleine Stukjes
  • 1 Kleine Ui, In Dunne Ringen
  • 2 Kardemompeultjes
  • ½ Kaneelstokje
  • 1 Cm Verse Gember, Fijngehakt
  • Geraspte Schil Van ½ Citroen
  • 2 Eetlepels Sherry- Of Witte Balsamicoazijn
  • 100 Gram Suiker
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • Vruchtensap
  • 150 Gram Veldsla Of Slamelange
  • 350 Gram Gerookte Eendenborst, In Plakjes
Probeer ook eens...