Rouleau Rouge

Aantal personen: 6 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Rouleau Rouge Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Rooster de hele paprika’s in 10 à 15 minuten tot ze een beetje zwarte plekjes krijgen en rimpelen, maar nog wel enigszins stevig zijn. Laat ze afkoelen en haal het velletje eraf. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Doe een scheutje olie door de paprika en wat peper uit de molen. Snijdt de aubergine in lange plakken van circa 3-4 millimeter. Maak een mengsel van 2/3 olie op 1/3 soja en bestrijk hiermee de plakjes aan beide zijden. Grill ze in 8 minuten goudbruin op een rooster in de oven. Voor het maken van de rol (rouleau) maak je gebruik van het sushi matje. Houd de grootte van het matje aan voor de maat van de rouleau. Leg eerst de paprika op het matje, dan de aubergine, vervolgens de tomaat en als laatste de rivierkreeftjes met gezouten kappers. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig en druk alles zachtjes aan. Rol de rouleau voorzichtig en strak met het sushi matje, met de juiste druk, zodat niet alles er aan de zijkant uitkomt. Leg de rol op plastic folie, rol hem zo strak mogelijk in, draai de uiteinden ineen, zet ze vast met een wasknijper, touwtje of vuilniszakken bindertje, tot een mooie gelijkmatige strakke rol. Prik wat gaatjes in het plastic om de lucht en overtollige olie er uit te laten, zodat de ingrediënten goed kunnen kleven. Dit vergemakkelijkt later het snijden. Laat de rol minimaal 40 minuten rusten in de koelkast. Serveren Haal de rol uit de folie en snijd met een scherp mes per persoon 1 plak van circa 2,5 cm. Omarm elke plak met een rivierkreeftje.

Boodschappenlijstje
  • 3 Grote Rode Paprika’s (geroosterd Uit Potje)
  • Aubergine
  • 160 Gram In Olie(uitlek Gewicht) Gekonfijte, Gemarineerde Stukjes Tomaten
  • 230 Gram Gepelde Rivierkreeftjes
  • 35 Gram Kappertjes
  • Olijfolie
  • Scheutje Lichte Sojasaus
  • Peper Uit De Molen
  • 8 Rivierkreeftjes Uit De Diepvries
Probeer ook eens...