Chocoladecakejes Met Meringue
Aantal personen: 8 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 160°C. Smelt de boter samen met de chocolade au bain maire (on in de magnetron). Haal van het vuur en laat even rusten. Klop de eieren met suiker dik en bleekgeel. Schep de bloem en walnoten erdoor. Schenk de gesmolten chocolade erbij en roer alles goed. Bestuif 8 uitsparingen van het muffinblik met bloem en schenk het chocoladebeslag erin. Klop voor de meringue in een schone kom de eiwit stijf. Voeg geleidelijk en al kloppend de poedersuiker toe. Verdeel het eiwitschuim over het chocoladebeslag. Bak de cakejes 20-25 min in de oven. Haal ze uit de oven, laat afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm. Tip: lekker met een bol vanille-ijs.
- 200 Gram Boter, In Blokjes
- 200 Gram Extra Pure Chocolade
- 4 Eieren
- 100 Gram Witte Basterdsuiker
- 100 Gram Bloem
- 50 Gram Walnoten, Fijngehakt
- Voor De Meringue:
- 1 Eiwit
- 50 Gram Poedersuiker
- Extra Bloem, Om Te Bestuiven