Bladerdeegtaartje Met Vulling Van Kaas
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeOven voorverwarmen op 200 graden Velletjes bladerdeeg uitgerold en versneden in vierkantjes van 12 cm zijde. Leg de velletjes bladerdeeg op een met bakpapier belegde bakplaat. Instrijken met een losgeklopt ei en versieren met een vork. De achterzijde van een vork gebruiken om versiering in te kerven in het eistijksel. Bladerdeeg velletjes afbakken. Mooi luchtig laten uitbakken. Na het bakken met behulp van een zaagmes overlangs doorsnijden (open snijden) en laten afkoelen. We weken onze bladerdeeggebakje af met roomsaus en de saus wordt verzadigd met groente, vlees of visvulling naar keuzen. VOOR DE ROOMSAUS De boter smelten op een zacht vuurtje en de bloem toevoegen en samen goed droogroeren. Geleidelijk aan de room toevoegen en goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Afkruiden en van het vuur halen. De eierdooiers samen met de kaas toevoegen en omroeren. De bladerdeeggebakjes vullen en serveren.
- Bladerdeeg
- 20 Gr Boter
- 3 Eetlepels Bloem
- 2 Dl Room
- Nootmuskaat
- 2 Eetlepels Gerapte Kaas
- 2 Dooiers
- Peper
- Zout