Vijgenbrood Met Kaas
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeLos de gist op in het water. Smelt de boter en voeg de melk toe. Zeef het volkoren meel met het zout en de bruine suiker in een kom. Meng de vloeistoffen vervolgens met het gezeefde meel en kneed het geheel tot een vaste bal. Kneed daarna de vijgen door het deeg. Bedek de kom met een vochtige doek en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek. Sla het deeg plat, kneed het goed en laat het nogmaals een uur rijzen. Vorm een brood van het deeg en bak het in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 200 graden.
- 500 Gr Volkoren Meel
- 100 Gr Fijngesneden Vijgen
- 50 Gr Boter
- 50 Gr Bruine Suiker
- 25 Gr Verse Gist
- 5 Gr Zout
- 2.5 Dl Melk
- 4 El Water