Basilicumsoep Met Zalm En Crostini's
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op de grillstand. Was en pluk de blaadjes van de basilicum. Snij de basilicum in reepjes. Snij de artisjokharten in kleine blokjes. Snij de zalm in reepjes. Bestrijk het stokbrood met de olijfolie. Laat ze vlak onder de grill aan beide kanten goudbruin worden. Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook en voeg de artisjokharten toe. Roer de crème fraîche los met een beetje hete bouillon en schenk dit terug bij de bouillon in de pan. Zet het vuur uit. Roer de basilicum door de soep. Leg de zalmreepjes in de soepkommen en verdeel de soep erover. Serveer de crostini's erbij.
- 50 Gram Verse Basilicum
- 2 Artisjokharten (blik)
- 100 Gram Gerookte Zalm
- 8 Plakjes Stokbrood
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 2 Kruidenbouillonblokjes
- 250 Ml Crème Fraîche