Spruitjesbeignets
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Kobus Veldhof » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze* Zeef de bloem. * Klop een glad beslag van de bloem, het ei, de witte wijn of het water, zout en peper. (Laat het beslag, afgedekt, circa 30 minuten rusten in de koelkast.) * Maak intussen de spruitjes schoon en kook ze in ruim kokend water, afhankelijk van de grootte 7-10 minuten, voor. * Spoel ze af met koud water, laat ze heel goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. * Verhit de frituurolie tot 180 graden C. * Sla het eiwit stijf het spatel dit voorzichtig door het beslag. * Dompel de spruitjes in gedeelten in het beslag en frituur ze – weer in gedeelten – in 3-4 minuten goudbruin. * Lekker met een (kant en klare) knoflook- of kerriesaus.
- 300 Gram Spruitjes
- 75 Gram Bloem
- 1 Ei
- 2 El Witte Wijn
- Zout En Peper
- 1 Eiwit
- Olie Om In Te Frituren