Gehaktballetje Gevuld Met Ei Met Een Kaassaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Meng het gehakt met de peterselie, 2 eieren en 3 eetlepels paneermeel. Het gehakt moet wat kleven. 2. Kook de kwarteleitjes 4 minuten. Pel ze. Vorm balletjes gehakt met binnenin een eitje. Druk goed aan. 3. Vul 3 borden: 1 met bloem, 1 met eiwit en 1 met paneermeel. Haal de balletjes even door de bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en als laatste door het paneermeel. 4. Bak de balletjes rondom krokant in olie en laat ze nog een tiental minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180° C. 5. Maak intussen een kaassaus. Smelt 2 eetlepels boter in een pannetje en roer er 2 eetlepels bloem door. Voeg al roerend de melk en de room toe tot alles indikt. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Voeg, van het vuur, de gemalen kaas toe. Serveer met gekookte aardappelen
- 700 Gram Gehakt
- 2 Eetlepels Verse Peterselie, Fijngehakt
- 3 Eieren
- Paneermeel
- Bloem
- Boter
- 8 Tot 10 Kwarteleitjes
- 100 Gram Gemalen Gruyere
- 3 Dl Melk
- 100 Dl Room
- Nootmuskaat