Hummus Met Avocado
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 20 min Bereidingswijze 1. Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper de ui. Snij de avocado's doormidden, verwijder de pit, haal het vruchtvlees uit de schil. 2. Vermeng de olijfolie met de tahini, de komijnzaadjes en een mespunt cayennepeper. Voeg er de kikkererwten, het avocadovruchtvlees en de uisnippers aan toe. Verwarm 1 minuut op hoog vuur (om de aroma's vrij te maken). 3. Pureer het mengsel met de keukenrobot. Voeg er de geperste knoflook aan toe. Breng verder op smaak met citroensap, zout en verse gehakte tuinkruiden.
- 4 Rijpe Avocado's
- 220 Gram Kikkererwten (bokaal Of Blik
- 1 Ui
- 2 Eetlepels Tahini (sesampasta
- 4 Knoflookteentjes
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 2 Eetlepels Citroensap
- 2 Theelepels Komijnzaadjes
- Verse Tuinkruiden
- Cayennepeper
- Zout