Hartigetaart Met Kip Mozzarella En Olijven
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Fientje Hulleman » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeBegin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Bekleed de vorm met bakpapier. en daarna bekleed je het bakpapier met het uitgerolde deeg. Hierover weer bakpapier en dan een steunvulling. Bak het deeg voor, ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden en snij de kipfilet in smalle reepjes en bak de kip in een koekenpan in hete olie snel bruin. Haal de pan van het vuur. Voeg de olijven, tijmblaadjes en in blokjes gesneden mozzarella toe. Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en eventueel tabasco. Klop de eieren los en meng deze met de room en de melk door de kipvulling. Schep de kipvulling over de voorgebakken deegbodem (Steunvulling en bovenste laag bakpapier natuurlijk eerst verwijdern). Bak de taart in plm. 40 minuten in het midden van de oven.
- Genoeg Bladerdeeg Uit De Diepvries Voor Een Hartigetaart
- 400 Gram Kipfilets
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 50 Gram Zwarte Olijven
- 2 Takjes Tijm
- 200 Gram Mozzarella
- 3 Stuks Eieren
- 200 Ml Slagroom
- 100 Ml Melk
- Cayennepeper
- Zout En Peper