Vlaai
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVoor 2 gekartelde vlaaivorm van 17 cm. doorsnee. Voeg bloem,suiker,gist,melk,boter en het ei samen en kneed dit tot het volkomen glad is. Laat het dan een half uur rijzen. Neem ongeveer de helft van het deeg, rol dit deeg uit zodat het in de vlaaivorm past. Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in. Rol met de deeg-roller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt. laat het nu weer in de vorm een half uur rijzen. Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden. Voor de deksel: Rol de rest van het deeg uit en legt dit op de ruitvormuitduwer om een ruitjespatroon in het deeg te vormen. Bestrijk de vlaai lichtjes met een ei. Bak ze in 15 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 c
- 250 Gram Bloem
- 75 Gram Boter
- 1/ Dl Melk
- 7 Gram Droge Gist
- 25 Gram Witte Basterdsuiker
- 1 Ei
- Voor De Vulling:
- 100 Gram Mix Voor Banketbakkersroom
- 300 Ml Melk