Vissoep Met Asperges, Garnalen En Gerookte Paling

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen

Vissoep Met Asperges, Garnalen En Gerookte Paling Bereidingwijze

Haal de asperges uit blik en laat ze uitlekken. Snijd ze in stukjes van 1 cm. Snipper de gepelde ui. Snijd de paling in dunne reepjes. Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Roer de bloem door de ui en bak deze, al roerend, een minuut. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe. Er ontstaat nu een lichtgebonden vissoep. Roer de garnalen en de stukjes paling door de soep, die niet meer mag koken. Roer tenslotte het citroensap door de soep. Schep de hete soep in bordenof kommen en strooi er dille over.

Boodschappenlijstje
  • 1 Blikje Asperges
  • 1 Ui
  • 50 Gram Gerookte Palingfilet
  • 20 Gram Boter
  • 1 Eetlepel Bloem
  • 750 Ml Visbouillon
  • 100 Gram Gekookte Gepelde Garnalen
  • 1 Eetlepel Citroensap
  • 1 Eetlepel Fijngehakte Dille
Probeer ook eens...