Sorbet Met Kwark En Aardbeien
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeNeem bij voorkeur boerenkwark en geslagen zoete slagroom. Gebruik een koud bindmiddel. In plaats van aardbei en kiwi, kunt u ook cocktailvruchtjes voor de afwerking gebruiken. Laat de gelatine ongeveer 10 minuten weken in de melk. Verwarm het mengsel au bain marie tot ongeveer 70 graden Celsius. Koel het daarna terug tot handwarmte. Voeg vervolgens het gelatinemengsel bij de met yoghurt gemengde kwark. Als laatste komt de gekopte slagroom erbij. Voor de aardbeiensaus mengen we eerst het bindmiddel met de basterdsuiker. Daarna volgen de gepureerde aardbeien en de gewonde suiker. Voor de afwerking nemen we een aantal glazen of bekers. Op de bodem leggen we een schijfje kiwi en een halve aardbei. Hierover gieten we een kleine hoeveelheid aardbeiensaus en vervolgens een laagje van de kwarkmassa. Daarna weer wat saus en een laag kwark. Decoreer het geheel met een rozet slagroom en bijvoorbeeld een aardbei.
- 500 Gram Kwark
- 100 Gram Volle Yoghurt
- 500 Gram Slagroom
- 10 Gram Gelatinepoeder
- 100 Dl Melk
- 400 Gram Aardbeien
- 100 Gram Suiker
- 15 Gram Bindmiddel
- 50 Gram Basterdsuiker, Witte
- 1 Kiwi, In Plakjes