Wortelsoep Met Koriander
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Hoogendoorn » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeStoom de wortel met de ui, gemberwortel en 200 ml kippenbouillon in de dichte stoomovenschaal in ca. 25 minuten op 100 °C. Doe het mengsel over in een kookpan en giet de rest van de bouillon erbij. Pureer de groenten met de staafmixer en breng de soep aan de kook. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. Schenk de soep in koppen of borden, roer de crème fraîche erdoor en garneer met koriander. Lekker met Indiaas naanbrood.
- 500 G Bospeen Of Winterwortel, In Stukken
- 1 Ui, Fijngesnipperd
- Stukje Verse Gemberwortel, Geraspt
- 1 Liter Kippenbouillon (tablet)
- 125 Ml Crème Fraîche (light)
- 15 G Verse Koriander, Fijngehakt