Asperges In Gerookte Zalm Met Krokante Aardappel-wortelkoek
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDe eieren, de bloem, de sesamzaadjes en de kaas in een kom tot een mooie gladde massa roeren. Wortelen en aardappelen schillen, wassen en grof raspen. Meng dit door het ei-mengsel en breng alles op smaak met peper en zout. Doe wat boter of olie in een grote koekenpan. Met 2 eetlepels porties maken en deze in de pan ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten bruinbakken. Druk de koekjes een beetje vlak zodat ze niet uit elkaar vallen. Warm houden op een bord. Kruidenmayonaise: meng de mayonaise met de yoghurt, de groene kruiden en wat peper en zout. Rol per persoon 5 asperges in plakjes gerookte zalm.
- 3 Eieren
- 2 Eetlepels Bloem
- 50 Gram Sesamzaadjes
- 50 Gram Geraspte Kaas
- 300 Gram Wortelen
- 200 Gram Vastkokende Aardappelen
- Zout En Peper
- 30 Gram Boter, Of Olie Om In Te Bakken
- 20 Groene Asperges
- 200 Gram Gerookte Zalm
- Kruidenmayonaise:
- 200 Gram Mayonaise
- 100 Gram Yoghurt
- Verse Groene Kruiden: Bieslook, Peterselie