Limbugse Eierdrank Met Rijnwijn
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Govert ten Hove » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKaneel, kruidnagelen en de citroenschil ongeveer 1 uur zachtjes laten trekken (niet koken) in 2 deciliter water. Mengsel zeven en iets laten afkoelen. Eidooiers met de basterdsuiker schuimig kloppen, afgekoeld kruidenmengsel en de wijn erdoor roeren. Mengsel au bain marie verwarmen tot het gaat binden. Drank met een lang stuk pijpkaneel doorroeren. Kandeel in kleine (kandeel) glaasjes schenken of in kleine bekertjes. Bereiding: 1 1/2 uur
- 5 Gram Pijpkaneel
- 10 Gram Kruidnagelen
- Schil Van 1 Citroen
- 6 Eidooiers
- 100 Gram Witte Basterdsuiker
- 1 Liter Duitse Rijnwijn
- Lange Stukken Pijpkaneel