Romige Mosterdsoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Magnus Meeske
Bereidingwijze- In een pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen.
- Intussen prei schoonmaken en in dunne ringen snijden (wassen en laten
uitlekken). Katenspek in reepjes snijden en krokant bakken in olie.
- Spek op keukenpapier laten uitlekken.
- Met een garde de creme fraiche door de bouillon kloppen en de mosterd
erdoor roeren. Smeerkaas al roerende in de soep laten smelten. Spek erdoor
- Soep binden met allesbinder of maizena. Op smaak brengen met zout en peper.
- Als laatste de prei toevoegen en direkt opdienen!
- 2 Kippebouillontabletten
- 1/2 Kleine Prei
- 50 Gram Katenspek
- 1 Eetlepel Olie
- 1 Bekertje Creme Fraīche
- 2 A 3 Eetlepels Zaanse Mosterd Naar Smaak
- 1 Kuipje Volvette Smeerkaas ( 100 Gram)
- 4 Maizena
- Zout En Peper