Romige Mosterdsoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Magnus Meeske

Romige Mosterdsoep Bereidingwijze


  • In een pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen.
  • Intussen prei schoonmaken en in dunne ringen snijden (wassen en laten
    uitlekken). Katenspek in reepjes snijden en krokant bakken in olie.
  • Spek op keukenpapier laten uitlekken.
  • Met een garde de creme fraiche door de bouillon kloppen en de mosterd
    erdoor roeren. Smeerkaas al roerende in de soep laten smelten. Spek erdoor
  • Soep binden met allesbinder of maizena. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Als laatste de prei toevoegen en direkt opdienen!

    Boodschappenlijstje
    • 2 Kippebouillontabletten
    • 1/2 Kleine Prei
    • 50 Gram Katenspek
    • 1 Eetlepel Olie
    • 1 Bekertje Creme Fraîche
    • 2 A 3 Eetlepels Zaanse Mosterd Naar Smaak
    • 1 Kuipje Volvette Smeerkaas ( 100 Gram)
    • 4 Maizena
    • Zout En Peper
    Probeer ook eens...