Prei Stamppot Met Brie
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Thea Tabois » Type: Meer van het type: Stampot
BereidingwijzeDe aardappels schillen en in gelijke stukken snijden. Kook de aardappels gaar in water met een beetje zout voor ongeveer 25 minuten. De knoflook fijn snijden De prei in ringen snijden en goed wassen De brie in kleine blokjes snijden Tomaatjes even afspoelen. De spekjes uitbakken in een koekenpan In een hapjespan de knoflook met wat boter bakken. Na 1 minuut de prei bij de knoflook doen en gedurende 4 minuten roerbakken. Als de aardappels gaar zijn kan je ze afgieten De aardappels fijn stampen met de creme fraiche en evt nog wat boter Roer nu het prei knoflook mengsel door de aardappels Nu de mosterd, de tomaatjes, en de brie door de stamppot roeren Breng het geheel op smaak met peper en zout. De spekjes apart serveren of ook door de stamppot roeren
- 1 Kilo Aardappelen
- 750 Gram Prei In Ringen
- 2 Tenen Knoflook
- 250 Gram Brie
- 250 Gram Magere Spekblokjes
- 1 Bakje Cherrytomaatjes
- 125 Ml Crème Fraîche
- Bakboter
- Zout
- 3 Eetlepels Mosterd