Paksoi Stamppot Met Kerriejus
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLekkere, verrassende stamppot die je ook heel goed zomers kan eten. De kerriejus geeft het een lekker oosters tintje Bereidingstijd: 35 minuten 1.Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten. 2.Was intussen de paksoi en snijd de uiteinden van de stelen. Snijd de bladeren in reepjes en de steel in stukjes. 3.Maak de kerriejus: - Pel en snipper het sjalotje en knoflookteentje - Laat de boter smelten - Fruit de ui en de knoflook met het kerriepoeder en wat ketjap ongeveer 5 minuten. - Verwarm 5 eetlepels water en roer erdoor. 4.Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree. 5.Zet de pan op een middelhoog vuur, en schep de fijngesneden paksoi er deel voor deel door. Als het wat te droog is kun je wat kookvocht toevoegen. 6.Breng op smaak met peper en zout. Serveerde jus apart.
- Scheutje Ketjap Manis
- 25 Gr Boter
- 1 Kg Kruimige Aardappelen
- Zout En Versgemalen Peper
- 1 Knoflookteentje
- 1 Sjalot
- 1 Dk Melk
- 1 Tl Kerrie
- 400 Gr Paksoi