Macadamianotenbrood
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeBereidingstijd: 30 minuten, 2,5 uur rijzen, 45 minuten bakken Bereiding Verhit een koekepan (zonder vet) en rooster de macadamianoten tot ze licht bruin kleuren. Hak ze in grove stukjes. Meng het meel, de gist, het zout en de sinasappelrasp in een kom door elkaar, maak er een kuiltje in en giet het water en de olie erin. Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Het deeg mag niet klef zijn., maar moet soepel aanvoelen. Voeg als het deeg te droog is nog ongeveer 0,5 dl lauw water toe. Kneed dan de noten erdoor. Leg het deeg in een kom en laat het onder een vochtige theedoek ongeveer 1,5 uur rijzen. Kneed het deeg nogmaals door en leg het in de vorm. Laat het weer afgedekt op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 230 ºC. Schakel de temperatuur terug naar 210 ºC en bak het brood in 45-55 minuten donkerbruin en gaar. Als je op de korst klopt moet een gaar brood hol klinken. Laat het brood afkoelen en snijd het in plakken.
- 10 Gr Zout
- 3.5 Dl Water
- 150 Gr Macadamianoten
- 350 Gr Volkorenmeel
- 150 Gr Tarwemeel
- 7 Gr Verse Gist , Of 15 Gram Gedroogd
- 1 Tl Sinasappelrasp
- 2 El Zonnebloemolie