Pastinaaktempura
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1. Verkruimel de kaas, meng het in een kom met de crème fraîche en mosterd, haal het door een zeef en breng op smaak met peper. 2. Schil de pastinaken, verwijder de houtige kern en snijd ze in repen van 8-10 cm. Kook ze beetgaar in water met zout. 3. Verhit de olie tot ca. 180°C. Maak het tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing. Haal de pastinaken door het beslag en frituur ze ca. 1 minuut. Serveer de tempura met de blauwe kaasdip. Serveer tips Tempurabeslag kun je ook zelf maken: klop in een kom 1 1/2 dl ijskoud water met 1 ei, 125 g zelfrijzend bakmeel en 1 theelepel maïzena tot een dun beslag.
- 100 Gr Zachte Blauwschimmelkaas
- 1 Bekertje Crème Fraîche (Blue Band Finesse Voor Verrijken)
- 1 Tl Pittige Mosterd
- Peper En Zout
- 250 Gr Pastinaken
- 1 Pakje Tempurabeslag (of Zelfgemaakt Beslag)