Casselerribkarbonades Met Appeljus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 150°C. Verhit in een braadpan 2 eetlepels Croma Vloeibaar en wacht tot het schuim wegtrekt en de Croma bruin kleurt. Temper de warmtebron tot half en bak de casselerribkarbonades zachtjes lichtbruin en gaar in 5-6 minuten per kant. Neem het vlees uit de pan en houd het in de oven warm. Laat op matig vuur de suiker oplossen in het bakvet. Roer met een metalen lepel constant tot de suiker goudbruin kleurt en karameliseert. Schenk het appelsap erbij en breng dit al roerend aan de kook, zodat de karamel oplost. Verkruimel het stukje bouillontablet boven de pan en roer de jus nog even goed door. Leg de casselerribkarbonades terug in de pan en stoof ze nog een paar minuten. Lekker met een stamppotje van veldsla.
- 4 Casselerribkarbonades (lichtgerookte Karbonades)
- Croma Vloeibaar
- 2 El Suiker
- 0.25 L Appelsap
- 1 Derde Deel Van Een Runderbouillontablet