Kalfsragout

Aantal personen: 3 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Martijn Zonnebeld

Kalfsragout Bereidingwijze

  • Scheid het ei.
  • Het vlees met koud water op zetten en aan de kook brengen.
  • Afschuimen.
  • Bouquet garni en zout toevoegen,vuur laag zetten
    en als het vlees gaar is dit af laten koelen in de bouillon
  • Van de boter en de bloem een blanke roux maken en die aflaten koelen.
  • De bouilon zeven en aan de kook brengen.
  • Ondertussen het vlees in kleine stukjes snijden.
  • De bouillon afmeten en aan de roux toevoegen en
    glad roeren en daarna aan de kook brengen (dat wil zeggen) binden.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • De dooier door de slagroom roeren en als laatste dat toevoegen.
  • De saus nog even aan de kook brengen. En dan is het klaar.

Boodschappenlijstje
  • 50 Gram Asem
  • 100 Gram Kalfsvlees
  • 300 Gram Water
  • Bouquet Garni
  • Zout
  • 60 Gram Boter
  • 70 Gram Bloem
  • 225 Gram Bouillon
  • 1 Ei
  • 20 Gram Slagroom
Probeer ook eens...