Aardbeientaart Met Verse Roomkaas
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeWas de aardbeien en verwijder de kroontjes. Besprenkel 500 gr hele aardbeien met 2 eetlepels aardbeienlikeur en bewaar in de koelkast voor de garnering. Maak de rest van de aardbeien fijn en vermeng met de suiker. Roer 2 eetlepels aardbeienpuree door de rest van de aardbeienlikeur. Vermeng de resterende aardbeienpuree met de verse kaas. Klop het kaasmengsel luchtig. Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een glazen schotel. Bestrijk de lange vingers met de helft van de aardbeienpuree met likeur en bedek vervolgens met de helft van het aardbeien/kaasmengsel. Leg daarop weer een laag lange vingers, aardbeienpuree met likeur en het resterende aardbeien/kaasmengsel. Zet de schaal 2 à 3 uur in de koelkast. Voor het opdienen garneren met de hele aardbeien.
- 750 Gr Aardbeien
- 1 Dl Aardbeienlikeur
- 50 Gr Fijne Suiker
- 500 Gr Verse Roomkaas
- 100 Gr Lange Vingers