Shoarma Ovenschotel [met Rösti]
Aantal personen: 4 » Keuken: Fusion » Geplaatst door: Hendrik-Jan Kuijer » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Haal de 600 g sperziebonen af en halveer ze. Kook in water met wat zout ca. 10 minuten en giet af. Pel en snipper 2 uien. Verhit ± 2 el olijfolie in een koekenpan, bak de ui met 600 g rösti los in ca. 5 min. op een matig vuur en schep er 50 g kaas door. Haal het röstimengsel uit de pan, verhit opnieuw 2 el olijfolie en bak de 500 g shoarmareepjes ca. 5 min. Schep 500 g shoarmareepjes en de sperziebonen in een ovenschaal en verdeel het röstimengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas (100 g) en laat de shoarma-röstischotel in het midden van de oven in ca. 30 min. verder gaar worden.
- 600 Gram Sperziebonen
- Zout En Peper
- 2 Uien
- 4 Eetlepels Olijfolie
- 1 Zak Diepvries Rosti
- 150 Gram Geraspte Kaas
- 500 Gram Shoamareepjes