Fondue Van Cashewnoten En Wortelen

Aantal personen: 4 » Keuken: Fusion » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Fondue Van Cashewnoten En Wortelen Bereidingwijze

VOORBEREIDING 30 min BEREIDING 30 min Schil, snij en stoom de wortelen totdat ze zacht zijn. Maak er een zachte puree van in de mixer. Voeg de zijden tofu toe, de cashewnoten en 0.25 kop rijst- of sojamelk. Mix goed totdat een gladde substantie bekomen is. Doe het zout erbij, alsook de peper en de overblijvende melk. Mix opnieuw. Voeg het limoensap toe en laat de mixer nog eens draaien. Bak de tempeh in de olie totdat hij knapperig en goudbruin is. Leg de tempeh opzij. Doe hetzelfde met de gerookte tofu. Hou de tempeh en de tofu warm of verwarm ze in de oven net voor het opdienen. Verwarm de cashew-wortelsaus op een niet te hoog vuur voor het opdienen. Zet het vuur op de laagste stand wanneer de saus kookt en laat sudderen gedurende 5 minuten. Roer af en toe. Verdun met wat extra melk indien je dat nodig vindt. Giet de saus in de fonduepannetjes.

Boodschappenlijstje
  • 225 Gram Wortels (des Te Zoeter, Des Te Beter)
  • 175 Gram Zijden, Niet Groffe Tofu
  • 0.75 Kop Cashewnoten
  • 0.25 Kop Sojamelk (of Rijstmelk)
  • 1 Theelepel Zout
  • 0.25 Theelepel Witte Peper
  • 1 Eetlepel Vers Limoensap (of Citroensap)
  • 1 Eetlepel Koolzaadolie
  • 225 Gram Tempeh
  • 225 Gram Gerookte, In Sojasaus Gemarineerde Tofu
  • Rauwe En Gekookte Groente (om Mee Te Dippen, O.a. Selder, Radijsjes, Broccoliroosjes, ...)
  • Broodstengels
  • In Blokjes Gesneden Brood
Probeer ook eens...