Aardappel-haringsalade

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Salades

Aardappel-haringsalade Bereidingwijze

Bereidingstijd: 15 minuten Bereiding 1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Laat ze afkoelen, snij ze in plakjes. 2. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij hem in blokjes. Maak het witloof schoon, snij het in reepjes. 3. Vermeng de appelen met het witloof en sprenkel er meteen citroensap over, zodat het mengsel niet verkleurt. 4. Klop de kaas op met de mayonaise, de peterselie, een mespunt suiker en een snuifje peper. 5. Vermeng de aardappelen met het witloofmengsel en de dressing. Schik er de haringfiles een de ui bovenop. Serveer lichtjes gekoeld, maar niet ijskoud.

Boodschappenlijstje
  • 4 Aardappelen
  • 8 Ingemaakte Haringfilets (met Ui)
  • Zoete Appel (bijvoorbeeld Jonagold Of Jonagored)
  • 2 Witlof Stronkjes
  • 2 El Magere Verse Kaas
  • 2 El Citroenmayonaise
  • Citroen
  • 1 El Gehakte Peterselie
  • Fijne Suiker
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...