Bloemkool-wortel Ovenschotel

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Maaike Klein Ganseij » Type: Meer van het type: Anders

Bloemkool-wortel Ovenschotel Bereidingwijze

Verwarm de hetelucht oven voor op 175 graden. Snijd daarna de bloemkool in roosjes en was deze. Schraap de wortels goed schoon en snijd deze in dunne plakjes. vervolgens breng je ze in een pan water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes circa 3 minuten. Giet de bloemkool af en doe de ze in een ovenschaal. Doe de melk samen met het zakje Knorr mix voor broccoli schotel in een pan en breng het al roerend aan de kook. Voeg vervolgens de wortelschijfjes, hamblokjes en erwtjes toe en zachtjes nog 1 minuut doorkoken. Verdeel de saus gelijkmatig over de bloemkool en gratineer de schotel met de geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor ongeveer 30 minuten in de oven. Bak ondertussen de krieltjes lekker gaar en goudbruin.

Boodschappenlijstje
  • 750 Gram Bloemkool
  • 100 Gram Wortelen
  • 300 Gram Hamblokjes
  • 1 Zakje Knorr Bio Mix Voor Broccoli Ovenschotel
  • 300 Ml Melk
  • 100 Gram Erwten
  • 50 Gram Geraspte Kaas
  • 700 Gram Krieltjes
Probeer ook eens...