Mandarijnenmarmelade

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Mandarijnenmarmelade Bereidingwijze

•Voor 2 potjes: Spoel de jampotjes om met kokend water en laat ze uitlekken op een schone theedoek. Pel de mandarijnen en haal de stukjes los. Boen de limoen en de citroen schoon en haal met een dunschiller de helft van de schil eraf, zonder het wit mee te nemen. Snijd de schil met een scherp mes in flinterdunne reepjes. Pers de limoen en de citroen uit. Halveer de mini-kiwi’s. Bereiding Doe het citrussap en de citrusreepjes in een pan. Voeg de geleisuiker toe en breng aan de kook. Voeg de mandarijnenstukjes toe en laat 4 minuten doorkoken. Voeg de laatste minuut de kiwihelften toe Schep de jam in de omgespoelde potten, doe ze goed vol en draai de deksel erop. Laat in de pot afkoelen. Heerlijk op een beschuitje of door de yoghurt.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Clementines Zonder Pit
  • 1 Limoen
  • 1 Citroen
  • 1 Kg Geleisuiker
  • 2 Bakjes Mini-kiwi’s
Probeer ook eens...