Koekjes Uit De Magnetron

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak

Koekjes Uit De Magnetron Bereidingwijze

Wie wist er dat je krokante koekjes kon bakken in de magnetron? Ik alvast niet tot voor ik dit recept kende! Lijkt vreemd, maar is overheerlijk! Gewoon proberen! Bereidingswijze Je kan de amandelen vervangen door je favoriet soort noot of de topping aanpassen naar eigen smaak met bijvoorbeeld room of sukadestukjes. maak de boter zacht in de magnetron en meng vervolgens met de pindakaas, de suiker, het ei, het vanille-extract, de bloem en de grofgehakte amandelen. rol balletjes van ongeveer dezelfde grootte van het mengsel, plat ze iets af en maak in het midden een kuiltje (waar een kers in past). Leg vetvrij papier op de draaitafel van de magnetron en leg in een cirkel op twee centimeter van de rand een kring koekjes. Laat het midden en de buitenkant verder vrij. Er passen dus ong. 7 koekjes per keer in de oven. Laat de magnetron 2 minuten draaien op vol vermogen. Dek de koekjes ondertussen niet af of onderbreek de aftelklok niet. Schuif de koekjes voorzichtig met papier en al op een bord en vervolgens op een rooster. Bak dan de volgende lading en werk zo alle deeg op. Normaal gezien is er deeg voor zo'n 28 koekjes ofwel 4 "bakbeurten". Laat de koekjes afkoelen op het rooster en snij ondertussen de kersen in twee. Je hebt net zoveel halve kersen nodig als er koekjes zijn. Smelt de chocoladesnippers samen met de roomboter in een schaaltje en roer goed door elkaar. Giet in elk kuiltje genoeg chocolade met een theelepel tot ne onder de rand. Ga zo alle koekjes af. Als de chocolade begint op te stijven, druk je er voorzichtig de halve kers op.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gram Pindakaas, Met Stukjes Noot
  • 100 Gram Boter
  • 160 Gram Kristalsuiker
  • 1 Ei
  • 1 Theelepel Vanille Extract
  • 225 Gram Bloem
  • 70 Gram Amandels, Grofgehakt
  • 1 Doosje Kers, Gekonfijte
  • 100 Gram Chocolade, Geraspte
  • 1 Soeplepel Roomboter
Probeer ook eens...