Pompoen-peperchutney

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Pompoen-peperchutney Bereidingwijze

Was de pompoen, snijd die in parten, haal de pitten eruit en snijd de parten in kleine blokjes. Rasp de winterwortel fijn. Wrijf de zaden uit het Spaanse pepertje en snijd het in dunne ringen. Breng in een ruime pan met een dikke bodem de volgende ingrediënten aan de kook: de appelazijn, pompoenblokjes, suiker, peperringetjes en de vierkleurenpeper. Temper het vuur en voeg de rozijnen, de geraspte winterwortel en de kurkuma toe. Roer de net niet kokende chutney regelmatig met een houten lepel. Na circa een kwartier is de chutney gaar en transparant. Vul goed schoongemaakte potten tot de rand met de chutney, maak de randen zorgvuldig schoon en sluit de potten met een deksel af. Zet de potten tenslotte 10 minuten op de kop en bewaar de chutney minimaal drie weken.

Boodschappenlijstje
  • 1 Jonge, Geeloranje Pompoen
  • 1 Winterwortel Van 400 G
  • Spaans Pepertje
  • 1 L Appelazijn
  • 1 Kg Suiker
  • 1 Tl Vierkleurenpeper
  • 200 Gr Donkere Rozijnen
  • 1 Tl Kurkuma
Probeer ook eens...