Met Boerenmeisjes Gevulde Peer Uit De Oven
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 175° C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Meng het citroensap met een eetlepel brandewijn en besprenkel er de helften mee. Snijd 12 boerenmeisjes in kleine blokjes en verdeel dit over de peren. Leg er kleine stukjes boter op. Leg de peerhelften in een ovenschaal en plaats deze in de oven. Bak de peren 20 minuten tot ze door en door heet zijn. Hak ondertussen de pistachenootjes grof. Neem de peren uit de oven, strooi er de pistachenootjes over en serveer ze met de vanillevla.
- 4 Stevige Rijpe Handperen
- 1 Eetlepel Citroensap
- 1 Pot Boerenmeisjes
- 25 Gram Boter
- 2 Eetlepels Pistachenootjes
- 1/2 Liter Vanillevla