Zoete Worteltjes & Adzukibonen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDe adzukibonen moet je eerst 24 uur wellen. Dan 45 minuten koken. Deze bonen zijn al wat zoetig van zichzelf. Roer er nog 1el basterdsuiker doorheen en voeg een snufje zout toe. De wortels 10 minuten stomen en dan in een braadslee of ovenschaal leggen. Knip de lenteuitjes in ringetjes en strooi samen met plakjes knoflook over de worteltjes. Los 4el suiker en 1tl zout op in een kopje warm water en giet dit over de worteltjes. Voeg ook een scheutje olijfolie toe. In de oven bij 200°C nog 20 minuten nagaren. Regelmatig omscheppen. Voor de saus meng je met een staafmixer/keukenmachine de tofu en yofu met de azijn, poedersuiker en breng op smaak met zout. Vis dan de worteltjes uit de braadslee en leg ze naast elkaar op een bord. Giet het vocht met lente-ui en knoflook over de boontjes en roer voorzichtig door. Serveer de dipsaus en de boontjes er in aparte bakjes bij.
- Bos Worteltjes, Geschrapt
- 200 Gr Adzukibonen
- 1 Kopje Silken Tofu (zijde Tofu)
- 1 Kopje Yofu Naturel (soja-yoghurt)
- 2 Lente Uitjes
- 1 Knoflookteentje
- 2 El Witte Wijn Azijn
- 2 El Poedersuiker
- Bruine Basterdsuiker
- Zout
- Olijfolie